Перейти до основного вмісту

Як встановити VirtualBox Guest Additions на Ubuntu server (без графічного інтерфейсу користувача)

 VirtualBox Guest Additions забезпечують підвищення продуктивності та додаткові функції вашим хостам у віртуалізації. Щоб інсталювати цей пакунок на гостьовому сервері Ubuntu без графічного інтерфейсу, необхідно иконати такі кроки.

Віртуальні машини (ВМ) стали основним продуктом центрів обробки даних… і не без підстав. За допомогою віртуальних машин ви можете розгорнути стільки серверів, скільки дозволяє обладнання хоста. Але навіть якщо у вас є досить потужне обладнання, ви точно захочете отримати якомога більше продуктивності від цих віртуальних машин, тому завжди повинні враховувати продуктивність під час створення нової віртуальної машини.

Одним із способів отримати більшу продуктивність, а також такі зручні функції, як спільний доступ до каталогів між гостем і хостом, є встановлення гостьових доповнень VirtualBox. Для хоста, який містить графічний інтерфейс, це дуже просто. Необхідно запустити хост, натиснувши в меню хоста Пристрої -> Встановити гостьові доповнення, а потім дотримуватись інструкцій. На жаль, встановити цей пакет на сервер Linux без графічного інтерфейсу не так просто. Ось кроки для встановлення цього пакета на сервер Ubuntu без графічного інтерфейсу.

  1. Запустіть VirtualBox
  2. Запустіть віртуальну машину
  3. Після завантаження хоста натисніть в меню хоста Пристрої -> Встановити гостьові доповнення
  4. Залогіньтеся до хоста сервера
  5. Примонтуйте CDROM командою sudo mount /dev/cdrom /media/cdrom
  6.  Зайдіть в каталог CDROM-а командою cd /media/cdrom
  7. Встановіть необхідні залежності за допомогою команди sudo apt-get install -y dkms build-essential linux-headers-generic linux-headers-$(uname -r)
  8. Зафдіть під адміністратором командою sudo su.
  9. Встановіть пакет Guest Additions командою ./VBoxLinuxAdditions.run
  10. Дочекайтеся виконання встановлення

Ви побачите помилку про те, що інсталятору не вдалося знайти віконну систему X.Org або XFree86 – це нормально, оскільки вона не існує на цьому хості.

Перезавантажте комп’ютер, і гостьові додатки запрацюють. Ви побачите трохи підвищення продуктивності, а також додаткові функції (спільний буфер обміну, спільні каталоги тощо), які надає ця інсталяція. 

Якщо ви хочете переконатися, що інсталяція гостьових додатків була успішною, введіть команду lsmod | grep -io vboxguest. Ви повинні побачити результат, подібний до того, що показано на малюнку.

Вітаю! Ви успішно встановили пакет VirtualBox Guest Additions на хості Linux без графічного інтерфейсу.

*Переклад. Джерело: https://www.techrepublic.com/article/how-to-install-virtualbox-guest-additions-on-a-gui-less-ubuntu-server-host/


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Нюанси роботи в Google Docs

Багато хто створює документи в чудовій програмі Google Docs. Але крім стандартних функцій, які є в усіх текстових редакторах, в цю Google додає цікаві можливості. Я хочу зберегти та поділитися деякими цікавими можливостями

Додаткові типи питань у тестах Moodle. Частина 1.

Всім привіт Продовжуємо розгляд системи електронних навчальних курсів Moodle. Сьогодні хочу розповісти про додаткові типи питань для діяльності тест. Оскільки Moodle система модульна, є цікаві до неї доповнення, які розширюють її можливості в різних напрямках. І зокрема, нові і цікаві типи питань. Далі розповім про кілька типів питань, які я встановив у своєму університеті, і які мені особисто здалися доволі цікавими.