Перейти до основного вмісту

Moodle 2.8 - що нового та цікавого

З моменту виходу нової версії Moodle вже пройшло більше місяця. Але, на жаль, тільки зараз я зміг детальніше поглянути на це творіння. Між іншим, достатньо швидко розробники випустили мінорну версію, бо у випущеній на той момент виявилися серйозні недоліки. Тож розглядаємо актуальну версію 2.8.1.



Отже, список цікавих новинок:

1. нарешті зробили автоматичне збереження даних в текстовому редакторі та тестах. Тобто, тепер студенти готуючи письмову відповідь не втратять вже написане, бо все періодично зберігається. В тестах, якщо це потрібно, можна всі питання розмістити на одній сторінці і, якщо щось трапилося, то вже вибрані відповіді не втратяться.
Примітка: автозбереження можливе тільки в тектовому редакторі Атто. Тож, переходьте на нього.

2. Нарешті зробили меню користувача (те що робили в інших темах дизайну).

3. Можна закидати файли в зону своїх приватних файлів через надсилання їх прикріпленими в електронному листі. Фукція цікава, треба ще придумати, як її використовувати.

4. Серйозні переробки зроблено в журналі оцінок. З’явилася можливість вказувати вагу (значимість) кожної оцінки. Можна редагувати напряму оцінки в розрізі студента або елементу оцінювання. Реально запрацювала історія оцінок. Змінилася форма налаштування журналу. (детальніше я це опишу в наступному пості).

5. У форумах тепер можна підписуватися на окремі дискусії і отримувати з них повідомлення на пошту.

6. А відповісти на повідомлення форуму стало можливо прямо з електронної пошти - просто надішліть відповідь на лист розсилки.

7. Змінено спосіб додавання питань у тести.

8. В діяльності опитування можна створювати питання з кількома можливими виборами.

9. До завдань можна окремо прикріпляти файли (як в постах форуму). В чому фішка, я так і не зрозумів, бо файли можна було прикріпляти прямо в редакторі. Це потрібно ще переосмислити.

10. Змінена система звітності. Можна отримувати на пошту повідомлення про певні події в системі. Це вже цікаво адміністраторам.

11. Кілька цікавинок в роботі гуртів (когорт). Вони тепер можуть автоматично створюватися при масовому завантаженні користувачів. А також покращено роботу з гуртами, які лежать в категоріях курсів. Це створює нові можливості для роботи деканатів.

А, крім цього, ще дрібні поправки, які не так суттєві.

Також, по цим функціям можна глянути відеоролики.




Використовуйте максимум можливостей.

Буде краще!

ПС. Є одна функціональність, яку ніяк не хочуть імплементувати - автоматична роздача варіантів у діяльності завдання. Щож, доводиться знову прикручувати її вручну.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Нюанси роботи в Google Docs

Багато хто створює документи в чудовій програмі Google Docs. Але крім стандартних функцій, які є в усіх текстових редакторах, в цю Google додає цікаві можливості. Я хочу зберегти та поділитися деякими цікавими можливостями

Додаткові типи питань у тестах Moodle. Частина 1.

Всім привіт Продовжуємо розгляд системи електронних навчальних курсів Moodle. Сьогодні хочу розповісти про додаткові типи питань для діяльності тест. Оскільки Moodle система модульна, є цікаві до неї доповнення, які розширюють її можливості в різних напрямках. І зокрема, нові і цікаві типи питань. Далі розповім про кілька типів питань, які я встановив у своєму університеті, і які мені особисто здалися доволі цікавими.