Перейти до основного вмісту

Інтеграція Google Docs та Keep


Ви користуєтеся Keep, сервісом коротких записок від Google? Ще ні? Тоді я вам рекомендую спробувати цей сервіс.

В Keep можна зберігати примітки, списки, картинки, ланки для інтернету.

Але вам також сподобається нова інтеграція цього сервісу з Документами від Google.

Тепер можна з легкістю перекидати ресурси з одного сервісу до іншого.

Тепер панель з Keep можна відкрити прямо в Google Документах.

Для цього в меню Інструменти (Tools) потрібно вибрати - Блокнот Keep (Keep notepad)
Це значно спрощує перенесення приміток з Keep в документи. Достатньо просто перетягти необхідну примітку в її місце в тексті.

Діє також і обернений зв’язок: з Google Docs можна додати примітку в Google Keep. Для цього потрібно виділити текст в документі, клацнути правою кнопкою миші та в контекстному меню вибрати "Зберегти в блокнот в Keep". Такий запис, якщо його відкрити в Keep, буде мати ланку на документ, з якого його було вставлено.

Такий зв’язок двох сервісів також можна використовуватися для швидкого створення нових документів зі стандартних складових.  Google Keep при цьому можна використовувати як буфер обміну для таких складових (див. на анімації нижче). Вже тільки заради цього варто почати використовувати Google Keep, якщо ви його не використовуєте :)

Розробники перетворили дошку для ідей та планів в повноцінний робочий інструмент.
І


В додаток до сказаного.

Встановіть до свого Chrome розширення "Google Keep – нотатки й списки" і ви зможете будь-які замітки з оглядача закидати в блокнот. При цьому, зберігається ланка на джерело. Це можна добре використати для підбору бібліографії в процесі роботи над статтею.

Так само блокнот Keep можна використати в планшеті. Багато програм підтримують функцію Поділитися, куди входить і можливість відправити до Keep. Так можна зберігати цитати з ваших улюблених книжок. та інше.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Нюанси роботи в Google Docs

Багато хто створює документи в чудовій програмі Google Docs. Але крім стандартних функцій, які є в усіх текстових редакторах, в цю Google додає цікаві можливості. Я хочу зберегти та поділитися деякими цікавими можливостями

Додаткові типи питань у тестах Moodle. Частина 1.

Всім привіт Продовжуємо розгляд системи електронних навчальних курсів Moodle. Сьогодні хочу розповісти про додаткові типи питань для діяльності тест. Оскільки Moodle система модульна, є цікаві до неї доповнення, які розширюють її можливості в різних напрямках. І зокрема, нові і цікаві типи питань. Далі розповім про кілька типів питань, які я встановив у своєму університеті, і які мені особисто здалися доволі цікавими.