Перейти до основного вмісту

Moodle 2.9 - нові можливості

От-так. Здається, зовсім недавно ми розбирали, що ж нового принесла нам версія 2.8. А вже нам багато свіженьких цікавинок приносить нова версія 2.9.

Найбільше новинок буде помітно всім користувачам. Трохи - викладачам при розробці курсів. Трохи перепало і для адміністраторів.

Але поки що все це для активного тестування. Бо, по-перше, вже знайдено невеликі нестиковки та помилки, які проте активно виправляються. А, по-друге, робити такі серйозні оновлення посеред семестру доволі ризиковано.

Але розглянемо все детальніше.


Отже, що цікавого для всіх користувачів.

1.  Ви відразу помітите, що домашню сторінку користувача перейменували в ІНФОРМАЦІЙНУ ПАНЕЛЬ. Суть при цьому не змінилася. Її так само можна налаштувати під себе. А потім в одне натискання повернути до типового стану.

2. Змінилася сторінка персональних оцінок. На ній ви можете побачити окремо курси, на яких ви навчаєтеся, та окремо курси, де ви викладаєте. Напевно, зручно.

3. Набагато більше змінилася сторінка профілю користувача. Вона починає все більше нагадувати портфоліо. При цьому залишається для всіх доступна профільна сторінка з короткою інформацією також.

4. Кожному користувачу стає доступною сторінка зі всіма входами. Таким чином можна перевірити, коли і з яких комп’ютерів ви входили. І таким чином виявити, якщо хтось заходив під вашим іменем.

5. Змінилася сторінка персональних налаштувань. Ви ще не забулися, як виглядає зараз ця сторінка. Тепер вона буде коротшою, з посиланнями на спеціальні розділи налаштування.

6. Приватні повідомлення тепер відкриваються без переходу на спеціальну сторінку. Тобто, можна відправити повідомлення не переходячи зі сторінки, а після відправлення залишитися на ній же.

7. Ви вже звикли закидати файли в курс простим перетягуванням? Добре. Бо тепер так само можна закидати картинки в редакторі АТТО. Просто перетягніть картинку до вашого тексту, і вона запишеться та розміститься в тексті без додаткових зусиль.

8. Користувач з правами доступу до файлів сервера може шукати потрібний файл через рядок пошуку. Отже, тепер буде не потрібно заходити у всі каталоги в пошуках потрібного файлу.

Як я вже говорив, є цікавинки для викладачів у налаштуваннях свого курсу:

1. Нові налаштування у діяльності Урок. Тепер можна вказати час, за який студент повинен пройти Урок. Час може бути вказано в секундах, хвилинах, годинах, днях і навіть тижнях. А щоб Урок було зараховано як виконаний можна в умовах виконання встановити нові умови: а) урок повинен бути пройденим до кінця; б) урок повинен бути пройденим за вказаний час.

2. А ще при зарахуванні виконання діяльності є умова отримання мінімальної оцінки. Так, це було і раніше. Але тепер цю мінімальну оцінку можна вказати тут же- в налаштуваннях діяльності, а не переходити в налаштування Журналу оцінок.

3. Ви вже почали використовувати перевизначення правил проходження тесту індивідуально для користувача або для групи? Тепер такаж можливість доступна і в Уроці. Це чудовий функціонал. Спробуйте - не пожалкуєте.

4. В тестах нам нарешті дали можливість без зайвих морок створювати тематичні групи питань. І студенти (як і викладачі при перевірці) будуть бачити - Група питань з модуля 1, Група питань з модуля 2, Задачі. А в межах груп питання будуть тасуватися.

5. Якщо ваш форум налаштовано на роботу з окремими групами, але виникла потреба написати теж саме повідомлення для всіх груп, то тепер ви пишете його один раз, а система створить копії для кожної групи.

6. В діяльності База Даних додано можливість публікації фото користувача, який додав запис.

7. Якщо ви хочете простимулювати своїх найкращих студентів, то можна для кожної діяльності, яка оцінюється, винести блок зі студентами з найкращими оцінками. Так-так, такий блок раніше був доступний для Тесту, а тепер для всіх.

8. Нова опція видалення секції курсу тепер видаляє і весь контент, який в ньому є. Обережно! Потім відновити не можливо!

9. Кілька цікавинок в роботі гуртів (когорт). Стало легше синхронізувати кілька гуртів один за одним. А також автоматично створити групу на курсі для синхронізованого гурта.

Також, по цим функціям можна глянути відеоролики.



Використовуйте максимум можливостей.

Буде краще!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Нюанси роботи в Google Docs

Багато хто створює документи в чудовій програмі Google Docs. Але крім стандартних функцій, які є в усіх текстових редакторах, в цю Google додає цікаві можливості. Я хочу зберегти та поділитися деякими цікавими можливостями

Додаткові типи питань у тестах Moodle. Частина 1.

Всім привіт Продовжуємо розгляд системи електронних навчальних курсів Moodle. Сьогодні хочу розповісти про додаткові типи питань для діяльності тест. Оскільки Moodle система модульна, є цікаві до неї доповнення, які розширюють її можливості в різних напрямках. І зокрема, нові і цікаві типи питань. Далі розповім про кілька типів питань, які я встановив у своєму університеті, і які мені особисто здалися доволі цікавими.