Перейти до основного вмісту

Як відрахувати студентів зі свого курсу

Раніше я розглядав питання як зарахувати студентів на свій курс в moodle 2. Але, як виявилося, важливим питанням після цього залишається - як відрахувати студентів зі свого курсу. Тут здавалося б ситуація повинна бути простою: вихід  - обернена операція до входу. Але, виявляється, що все трохи складніше. Бо різні підходи можуть на перших порах трохи заплутувати.

Тож, розглянемо детальніше.
Для початку нагадаю про можливі варіанти реєстрації студентів на вашому курсі (екзотичні варіанти розглядати не будемо):

  1. Персональна реєстрація - ви можете вручну зареєструвати студентів по одному, або ж дозволити студентам самореєстрацію. Тут  підхід особистісний: студент зайщов, студент вийшов.
  2. Синхронізація гурту - тут основною одиницею зарахування є група і на курсі будуть присутні ті, хто є в цій групі. Отже, при зарахуванні оперуємо не конкретними студентами, а групами.
  3. Зв’язування з мета-курсом - на ваш курс зараховуються всі студенти зі зв’язаного курсу (це як варіант організації роботи деканатів). Тут оперуємо зв’язкою з іншим мета-курсом.
Щоб побачити, яким варіянтом зараховані ваші студенти, перейдіть до списку зарахованих студентів  Керування курсом -» Користувачі -» Зараховані користувачі.

В рядку фільтрації Ви можете вказати, користувачів якого способу зарахування ви хочете побачити. У випадаючому меню буде список задіяних у вашому курсі способів зарахування.
Цю фільтрацію можна використовувати, щоб швидко отримати список тих чи інших студентів.

Також, яким способом зарахований студент, ви можете бачити в останній колонці таблиці списку студентів - Способи зарахування. Там буде чітко вказано задічний спосіб.

Як бачите, зарахованих вручну студентів можна відрахувати прямо звідси. Для цього натисніть на кнопку з хрестиком (найправіша кнопка в рядку ручне зарахування).

Щоб розсинхронізувати групу, відв’язати мета-курс потрібно перейти до переліку задіяних вами способів зарахування в Керування курсомКористувачіСпособи зарахування.
В таблиці ви бачите всі способи зарахування, які ви задіяли. деякі можна тимчасово призупинити натиснувши на око. Тобто, ви нікого ще не відрахували, але ці студенти поки не зможуть потрапити до вас на курс.
 Щоб розсинхронізувати групу або відв’язати мета-курс достатньо вилучити відповідний спосіб зарахування з цього списку. Для цього натисніть на хрестик в потрібному рядку в колонці Редагувати.

І на останок. Щоб швидко відрахувати персонально зарахованих студентів, в рядку Ручне зарахування натисніть на кнопку Зарахування користувачів
А далі обернена операців від зарахування. В лівій колонці користувачі, які зараховані до вас на курс. Виділіть всіх, кого потрібно відрахувати (всіх - CTRL+A; розташованих поряд - утримуючи SHIFT; розташованих не поряд - утримуючи CTRL) та натисніть кнопку Видалити.
Зауваження! Не видаліть себе з викладачів курсу!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Нюанси роботи в Google Docs

Багато хто створює документи в чудовій програмі Google Docs. Але крім стандартних функцій, які є в усіх текстових редакторах, в цю Google додає цікаві можливості. Я хочу зберегти та поділитися деякими цікавими можливостями

Додаткові типи питань у тестах Moodle. Частина 1.

Всім привіт Продовжуємо розгляд системи електронних навчальних курсів Moodle. Сьогодні хочу розповісти про додаткові типи питань для діяльності тест. Оскільки Moodle система модульна, є цікаві до неї доповнення, які розширюють її можливості в різних напрямках. І зокрема, нові і цікаві типи питань. Далі розповім про кілька типів питань, які я встановив у своєму університеті, і які мені особисто здалися доволі цікавими.