Перейти до основного вмісту

Додаткові типи питань у тестах Moodle. Частина 1.

Всім привіт

Продовжуємо розгляд системи електронних навчальних курсів Moodle. Сьогодні хочу розповісти про додаткові типи питань для діяльності тест.

Оскільки Moodle система модульна, є цікаві до неї доповнення, які розширюють її можливості в різних напрямках. І зокрема, нові і цікаві типи питань. Далі розповім про кілька типів питань, які я встановив у своєму університеті, і які мені особисто здалися доволі цікавими.



Знайомтеся, питання з пропущеними словами в тексті (лінки із заголовків питань ведуть до них в базі додаткових модулів на moodle.org). Це модуль від Open University. І хоча подібне питання є серед стандартних, але представлений вам тип вигідно відрізняється наявністю зручної форми для створення.
Цей тип питання належить до закритих питань, оскільки має визначені варіанти відповідей.
Але перейдемо до суті. Створимо питання такого змісту:

Замість пропусків вставте правильні слова - "Україна - це велика держава, яка знаходиться в ________. Столицею України є місто _______." (для пропусків вкажемо можливі варіанти).

Щоб створити таке питання, в списку типів питань виберіть "Визначити пропущені слова".


Далі в тексті питання необхідно набрати

"Україна - це велика держава, яка знаходиться в [[1]]. Столицею України є місто [[2]]."

 Зверніть увагу на маркери [[1]] та [[2]]. Це саме ті місця, де потрібно вставити слово. А от які саме слова для вставки ми будемо пропонувати, описуємо нижче.

Вкажіть можливі варіанти відповідей. Відповідно група - це варіанти відповідей, які можуть вибиратися для одного пропущеного місця. Таких груп може бути і одна, і дві, і скільки вам потрібно. Причому групи не обов’язково повинні бути рівномірними - одна може мати два варіанти, а інша, наприклад, чотири. [[1]] та [[2]] (як номера маркерів) у тексті питання будуть відповідати правильним варіантам відповідей. Так, в нашому прикладі варіант відповіді 1 ("Європі") буде правильною відповіддю в першій групі. Якщо є бажання, можна перемішувати ці варіанти в питанні. В результати отримуємо таке питання:

Ну от і все. Але тільки по цьому питанню. Відразу хочу показати ще один тип питання - Перетягування в тексті. І саме тому, що воно базується на попередньому. Тобто той же тип питання, але можливі варіанти не випадають у списку, а розташовуються окремо, і їх можна перетягти на місце пропуску мишкою. Різні групи зафарбовано в різні кольори.

В наступному роліку можна подивитяся, як це питання працює (відео від авторів питання)
От і все. Але далі буде... :-)

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Нюанси роботи в Google Docs

Багато хто створює документи в чудовій програмі Google Docs. Але крім стандартних функцій, які є в усіх текстових редакторах, в цю Google додає цікаві можливості. Я хочу зберегти та поділитися деякими цікавими можливостями