Перейти до основного вмісту

Скриптове меню в Файловому менеджері Cinnamon

Полюбляю я працювати в операційній системі Linux. Навіть не просто полюбляю, а саме в ній весь час працюю. 
На робочому місці у мене чудово обжився Linux Mint з середовищем Cinnamon. Він не потребую забагато ресурсів. Тож на моїй машинці п’ятирічної давності почуває себе добре. Отож, буду ділитися тут також новинками щодо зручної роботи в цій системі. Аби самому не забутися та іншим допомогти.
Мав нині потребу швидко змінити розмір фотографій для подальшого розміщення на сайті. Так, щоб відразу багато і без проблем.

За порадою нашого адміністратора, почав шукати пакет системних скриптів під Nautilus (такий Гномовський файловий менеджер, як хто не в курсі). І на Gnome-Look.org знайшлася велика цікава збірка The Ultimate Nautilus/Nemo Scripts. Як видно з назви, збірка підтримує роботу також в файловому менеджері Nemo, який є стандартним для останніх версій Linux Mint з Cinnamon. Тож мені не довелося додатково доставляти ще й Nautilus.
Як можна прочитати з опису, збірка вміщує 1000 (тисячу) скриптів під різноманітні потреби.
Для встановлення скачаний пакет потрібно просто розпакувати в каталог '/home/$USER/.gnome2/nemo-scripts'. В результаті в контекстному меню будемо бачити набір команд

Є, правда, невеликий мінус -  це відсутність адекватної допомоги. Хоча б в плані переліку скриптів та опису їх залежностей. Так, мені потрібно було доставити програму ImageMagick, щоб запрацював скрипт зміни розміру картинок. Але не є проблемою відкрити в редакторі скрипт, який повине виконати для вас роботу, та подивитися на яку програму він посилається.
А якщо частина скриптів вам точно не знадобляться - просто видаліть їх.
Ось так, налаштовуємо робоче середовище під себе.

Доповнення (вересень 2015)

В нових версіях Nemo змінилося місце розташування  скриптів. Замість
~/.gnome2/nemo-scripts/ їх потрібно розміщувати в ~/.local/share/nemo/scripts/.
Якщо ж ваші скрипти залишилися на старомі місці після оновлення, то виконайте такі команди для їх переміщення в правильне місце розташування:

mkdir -p ~/.local/share/nemo/scripts/ &&\
cp -r ~/.gnome2/nemo-scripts/* ~/.local/share/nemo/scripts/ &&\
chmod -R +x ~/.local/share/nemo/scripts/*

І знову все працює.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Нюанси роботи в Google Docs

Багато хто створює документи в чудовій програмі Google Docs. Але крім стандартних функцій, які є в усіх текстових редакторах, в цю Google додає цікаві можливості. Я хочу зберегти та поділитися деякими цікавими можливостями

Додаткові типи питань у тестах Moodle. Частина 1.

Всім привіт Продовжуємо розгляд системи електронних навчальних курсів Moodle. Сьогодні хочу розповісти про додаткові типи питань для діяльності тест. Оскільки Moodle система модульна, є цікаві до неї доповнення, які розширюють її можливості в різних напрямках. І зокрема, нові і цікаві типи питань. Далі розповім про кілька типів питань, які я встановив у своєму університеті, і які мені особисто здалися доволі цікавими.